Za měsíc přijde Intel s CPU i5, i3 a čipovou sadou P55 - uvedení této platformy provází velké zklamání.

30.07.2009 16:37

Uvedení nových desek firmy Intel P55 a procesorů i5 a i3 provází mezi odborníky velké rozčarování. Výkonové testy naznačují, že novinka bude prakticky stejně rychlá, nebo spíš stejně pomalá jako Core2duo a přechod na rychlejší PC bude možný jen přechodem na platformu AMD s vynikajícími procesory Phenom II, které se dodávají nyní i v úsporné verzu 65W a především budou obsahovat po dlouhé době inovované a mnohem rychlejší porty USAB3 a SATA6.

Co je však na nové platformě Intel P55 a i5/i3 zarážející, je právě absence nových rychlých datových interface, jako USB3 a SATA6, Intel úmyslně neintegruje do nové sady tyto milníky techniky PC, které AMD v nových sadách bude obsahovat a počítá s tím, že si zákazníci hned tyto P55 budou muset vyměnit s příchodem USB3 a SATA6 v inovovaných sadách P55 rev.2 a bude inkasovat dvakrát. Toto si je třeba uvědomit při čtení PR článků firmy Intel  v různých médiích a být obezřetný. Doporučujme tedy zakoupit v případě nutnosti upgrade, nebo nákupu nového PC příští platformu firmy AMD s procesorem Phenom, která má ještě do konce letošního roku přijít do prodeje a tato bude již obsahovat USB3 a SATA6, které jsou pomalu nutností při stále se zvyšující rychlosti disků SSD a flasch disků USB.

Na tyto zásadní rychlé interface jsme čekali 10 let (!) a není důvod nepočkat už jen těch pár měsíců do doby jejich uvedení v platformě AMD a mít tak skutečně high-end vybavený PC.

 

Zpět

Diskusní téma: Za měsíc přijde Intel s CPU i5, i3 a čipovou sadou P55 - uvedení této platformy provází velké zklamání.

Datum
Vložil
Titulek

Blbost

Tady je někdo stašně objektivní. Jako dlouholetý uživate AMD X2 jsem se při upgradu PC rozhodl pro Intel. Jsem si nějak nevšiml. že AMD výkonově Intel drtí. Jsem asi viděl špatné testy. :)

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.