Nový Canon EOS 1D Mark IV - zase kočkopes od Canonu ?

20.10.2009 10:07

Firma Canon opět přivádí své příznivce v úžas a zmatení - po modelu 7D představuje druhého mutanta

který nepasuje do zavedených řad a mate uživatele fotoaparátů této firmy. Před nedávnem představený model EOS 7D svým označením budí mylný dojem, že se jedná o nástupce plnoformátového modelu EOS 5D (s čipem FullFrame o rozměrech 35,8 x 23,9 mm), to je ale omyl. Canon 7D je kočkopes, který podle svého označení a sice jednočíselného označení podsouvá zdání, že se jedná o přístroj vybavený kvalitním velkým čipem FF, tento přístroj je ale podvod a je vybaven malým čipem APS-C o rozměrech pouze 22,3 x 14,9 mm ! Tedy o 60% menším ! Tomu odpovídá i kvalita snímků, která je velmi nízká a přístrojům s čipem plného firmátu FullFrame 35,8 x 23,9 mm se nemůže rovnat, jako jsou například vynikající plnoformátové přístroje firmy Sony A850 a A900 a Nikon D700 s plnohodnotnými čipy FullFrame.

 

To co však Canon předvedl s nově uváděným modelem Canon EOS 1D Mark IV je snad ještě větším podvodem na příznivce této firmy. Vznikl paskvil, jakýsi kočkopes mezi kvalitním fotoaparátem s velkým čipem FullFrame a amatérskou rodinnou zrcadlovkou s malým čipem APS-C, s ořezovým faktorem 1,3, čip 1D Mark IV má rozměr jen 28,1 x 18,7 mm, oproti kvalitnímu čipu plného formátu (35,8 x 23,9 mm) a rozlišení pouze 16 MPx oproti 24 MPx modelů Sony A850 a A900, nebo 21 MPx u modelů 5D Mark II a 1Ds Mark III !   

 

Přijde firma Canon o zákazníky vlivem své podvodné modelové politiky?

Jednání firmy Canon v souvislosti s posledními dvěma uvedenými modely zrcadlovek EOS 7D a EOS 1D Mark IV nelze nazvat jinak, než podvod na zákazníky. Oba tyto modely se prodávají za vysoké ceny odpovídající cenám plnoformátových modelů jak ze starší modelové řady Canon, tak i ve srovnání konkurence od Sony a Nikon, které však mají  férovou cenovou politiku a vyšší kvalitu čipů a rozlišení 24 MPx. Také úpadek kvality objektivů firmy Canon je již delší dobu předmětem kritiky, kdy objektivy typu "L" jsou často jen průměrné a mezi jednotlivými modely jsou velké kvalitativní rozdíly. Objektivy Nikonu, Olympusu a Sony jsou ve srovnatelných cenových relacích kvalitnější a to nemluvím o špičkových sklech pro Sony a Pentax/Samsung značky Carl Zeiss a Leica pro fotoaparáty Leica a Panasonic.

 

Už u modelu EOS 7D testy prokázaly, že tento fotoaparát výrazně pokulhává v kvalitě snímků oproti plnoformátovým FullFrame zrcadlovkám. U tohoto modelu to nebude jiné a tento model zase působí velké zklamání. Za vysoké ceny odpovídající plnoformátové zrcadlovce nám tu Canon podstrčí amatérskou kvalitu (EOS 7D) s malým čipem, nebo kočkopsa (1D Mark IV) s kvalitou rovněž nedosahující přístrojům s čipem FullFrame ! Příčunou tohoto podvodu můžeme hledat zřejmě u vývozců techniky firmy Canon do celého světa, u kterých se má jednat o židovské firmy a ty zřejmě stojí za marketingovým podvodem o kterém tu píšeme. Firma Canon by se měla zbavit vlivu těchto židovských obchodních partnerů na výrobu a zachránit svoji reputaci, dokud je to ještě možné.

 

Technická data kočkopsa - fotoaparátu Canon EOS 1D Mark IV:

Velikost snímače: 28,1 x 18,7 mm (plnohodnotný snímač musí mít velikost ca. 35 x 24 mm)

Rozlišení :  16 MPx    (Sony A850 a A900 má 24MPx ! ) 

Ořezový faktor: 1,3

hmotnost: 1180g

předpokládaná cena: 130 000,- Kč  (Sony FullFrame A850 se prodává od 49t. Kč !!)

 

Závěr

Předvedením tohoto nového modelu firma Canon opět šokovala své příznivce, stejně tak jako při uvedení modelu EOS 7D, bohužel opět negativně. Tuto modelovou a cenovou politiku má zřejmě na svědomí židovská mafie, která ovládá distribuci výrobků firmy Canon a zde je asi nutné hledat iniciátory tohoto podvodu s těmito dvěma modely, kdy jsou za ceny plnoformátových zrcadlovek zákazníkům předkládány přístroje nižší kvality a jejich označení nelze nazvat jinak než podvodem, protože jsou označovány, jako by byly příslušné do řady s plnoformátovými čipy (5D..7D..1Ds Mark III...1D Mark IV). Zájemce o koupi nového fotoaparátu by měl být tedy opatrný a neměl by naletět evidentnímu podvodu firmy Canon v souvislosti s jeho novými modely EOS 7D s malým čipem a kočkopsa EOS 1D Mark IV rovněž s čipem menším než je plnohodnotný čip o rozměrech kinofilmového políčka. Zde je vhodnější  zakoupit výrobek konkurence, která za srovnatelné ceny nabízí skutečně kvalitní plnoformátové zrcadlovky FullFrame, jako je Nikon D700, Sony A850 a A900, Leica 9 atd. 

Zpět

Diskusní téma: Nový Canon EOS 1D Mark IV - zase kočkopec od Canonu ?

Datum
Vložil
Titulek

Re: co to tu melete

vykašlete se na odpovědi - ať si fotí čím chce a blábolí dál kraviny o židocanonském spiknutí.

Datum
Vložil
Titulek

Já jen koukám...

Zajímalo by mne kolik jste toho s těly typu 1D nafotil... Co se týče výrazů typu kočkopes, tak tím bych nazval Vaše srovnání fotoaparátu SONY A850 a A900 s 1DIV. Je to srovnání jablka a hrušek.
Pokud bystě totiž někdy měl v ruce 1D a měl byste profesionálně něco fotit, tak byste toto napsat nemohl. Prioritou u 1D je reportáž a zejména sport a focení zvířat. Proto má řada 1D 10 snímků za vteřinu což je dvakrát tolik než má SONY A900 a 3,3x více než má A850. Dále pak extrémně rychlý autofokus a zatěsněnost oproti venkovním vlivům. Vrátím se ke crop faktoru. Vy jste asi nikdy nefotil s 1D na kterém máte nasazený velký teleobjektiv. Ono je totiž lepší mít 1D s crop faktorem a 300/2,8L, který Vám po vynásobení 1,3 udělá z 300mm 390mm než kupovat dražší 400/2,8, který je daleko těžší a hůř se s ním pracuje. Ano můžete namítnout, že pokud máte dostatek megapixelů na FF, tak výřezem můžete dohnat ohnisko, ale pořád to ohnisko musíte dohánět konvertory nebo daleko dražším objektivem. Nehledě na to, že pokud si vezmu Canon 400/2,8 L a přepočítám ho x 1,3 tak mi vyjde 520mm ohnisko při světelnosti 2,8 a takový objektiv nikde na FF nekoupíte.
Možná bych namísto Vašeho článku, který není založený na reálném pohledu reálného uživatele 1D, radši mlčel. Dále pak hodnocení 7D a jeho "špatné kvality fotek". Opět bych se chtěl zeptat jestli jste tento fotoaparát někdy držel v ruce a jestli jste z něj někdy viděl fotky vytištěné? Ve srovnání s 12Mpix konkurencí (třeba na dpreview.com) vychází 7D lépe. A pak ještě jeden hlavní argument. Od počátku jsou fotoaparáty od toho, aby z nich vylezla papírová fotografie. Na co mít 16Mpix fotoaparát a koukat se na tak velké fotky na obrazovce počítače. Dokud nebudete tisknout zvětšeniny, tak kvalitu nepochopíte. Radil bych, abyste se příště nepouštěl do popisu něčeho čemu nerozumíte. Alespoň nebudete mít ostudu.

Datum
Vložil
Titulek

Re: Já jen koukám...

Tak počítat crop faktor jako optickou veličinu je pomýlené. To si ořežte fotku v PC a máte to samé. Crop je negativní pojem a tak všude kde je , je na zlost. Co se týče rychlosti, tak Sony A550 je rovněž rychlý, asi 7ftps a stojí 17t Kč, navíc má super snímač EXMOR s vysokou citlivostí. Dávat víc jak dvojnásobek za 7D je vyhazováním peněz a v šumu při vysokých citlivostech Canon 7D a 500D proti EXMOR Sony čipu A500 prohrávají na plné čáře :)

Cano má prostě neférovou cenovou politiku a jeho nový 1D a hlavně 7D podvod na zákazníky.

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: Já jen koukám...

Nepočítám s Crop faktorem jako s optickou veličinou. Jen ho beru jako fakt, který pomůže. Pokud fotíte například s FF Nikonem D3 na 12 MPix a pak s Canonem 1Dm4, tak výřez z D3, tak aby odpovídal zvětšení na 1D uděláte tak, že oříznete obraz a vznikne vám obraz 8,4Mpix. Což je ve srovnání s 16Mpix opravdu žalostně málo. A když už jste ten dealer nebo vlastník akcií Sony, protože jinak si to Vaše propagování této značky vysvětlit nedokážu. Můžete mi říct, která značka vyjma Sigmy, nabízí ekvivalent objektivu 400/2,8, který po přepočtu na crop je 520/2,8. Vyrábí Sony 500/2,8???? Jste člověk, který podle Vašich názorů nikdy profesionálně nefotil sport nebo zvířata. Zeptám se jinak. Fotil jste někdy s 1D nebo s D3? A proč vlastně profesionálové nefotí se Sony?

Datum
Vložil
Titulek

Re: Re: Já jen koukám...

Vážený kočkopse, crop faktor je jen koeficient pro přepočet ohnisek objektivů, a žádné číslo svojí podstatou nemůže být podvod. Kde je senzor 24x36 ve srovnání s "pořádným" senzorem 30x45 mm aparátu Leica S2 ;-) ?! Rok po uvedení 1D MK IV prodeje ukazují, že Váš názor je ojedinělý a pomýlený.

Datum
Vložil
Titulek

Co to tu melete?

Pletete si zřejmě řady 1D a 1Ds - 1D má tuto velikost čipu už dlouho. Jeho předností je rychlost snímání, zatímco předností řady 1Ds je fullframe - tj. - hlavně pro studiové využití.

Datum
Vložil
Titulek

Re: Co to tu melete?

Canon podvádí zákazníky, viz můj příspěvek výše.

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.