New York U.S.A. obvinil firmu Intel z mafiánských praktik !

05.11.2009 18:01

Generální prokurátor New Yorku Andrew M. Cuomo obvinil Intel z mafiánských praktik, podobně jako to už udělala EK, která udělila Intelu pokutu ve výši 1,06 mld. euro.

Generální prokurátor New Yorku obvinil firmu Intel, že si pomocí mafiánských praktik zajišťovala u výrobců PC používání jejich procesorů a čipových sad a firmám vyhrožovala a vydírala je v případě, že chtěli do svých výrobků osazovat konkurenční čipy (AMD) po velmi dlouhou dobu a to od r. 2001, nejméně do r. 2007. Tímto se Intel provinil proti zákonům New Yorku a bylo proti němu zahájeno vyšetřování, jako se zločinným společenstvím.

 

Generální prokurátor Cuomo uvádí, že tyto nekalé praktiky poškodily koncové uživatele, kteří tak nemohli nakupovat skutečně nejvýkonnější počítače v dané cenové relaci a byli omezeni pouze na firmu Intel, která tak prodávala méně výkonné PC za stejnou cenu, za jakou by PC vybavené čipy AMD nabídli daleko vyšší výkon !!

 

Hovoří se i o mafiánských praktikách firmy Intel v ČR, kdy podobnými mafiánskými metodami prosazuje své nevýkonné a předražené počítače u státní správy, velkých podniků atd. 

 

Zpět

Diskusní téma: New York U.S.A. obvinil firmu Intel z mafiánských praktik !

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.